Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Alzheimer Café

Ezüstgeneráció program – Alzheimer Cafék a Modus Alapítvány szervezésében

Érpatak, Kálmánháza, Tiszaeszlár, Bököny, Újfehértó, Tiszavasvári

Az Újfehértói Görögkatolikus Egyházközség idősek érdekében végzett közösségfejlesztő tevékenységgel bízta meg Alapítványunkat a „Közösségfejlesztés az Újfehértói Esperesi Kerületben” című EFOP-1.3.7.-17-2017-00112 programja keretében. Az „Ezüstgeneráció – a társadalom idősödésével járó értékek és feladatok” című alprogramnak köszönhetően hat településen biztosítunk Alzheimer Cafét olyan családok és hozzátartozók számára, akik demenciában szenvedő beteget gondoznak otthonukban.

Az Alzheimer Café lehetőséget biztosít arra, hogy a gondozást végző családtag hiteles információhoz jusson magáról a betegségről, segítséget kapjon nehéz gondozási helyzetek megoldásában, feloldódjon a problémával való önálló küzdelme és elszigeteltsége! A program során a demencia okairól, tüneteiről, az ápolás és gondozás alapelveiről, kihívásokról lesz szó, de nagy hangsúlyt helyezünk majd az ápolást végzők tájékoztatására és mentális tehermentesítésére is!

2018. augusztus és 2019. decembere között hat településen, településenként 16 alkalommal kerül összehívásra a csoport, amely kidolgozott program szerint halad előre a demenciában szenvedők és családjaik támogatása érdekében!

A helyi Alzheimer Cafék alakuló ülése egy érzékenyítő, helyi szintű tájékoztató rendezvénnyel veszi kezdetét, amelyekre várjuk a tisztelt érdeklődőket!

Jelentkezési lap

Kérem, hogy a jelentkezési lapokat a modus@modus.hu e-mailcímre szíveskedjen elküldeni a megjelölt jelentkezési határidőig!

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel