Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Demencia prevenció a Kemecsei járásban – 2018-19.

„Demencia prevenció digitális technológiával a Kemecsei járásban” – GINOP 3.3.3.-17-2017-00063

A Kemecsei járás 11 településén élők részére a digitális tudást és digitális eszközöket népszerűsítő figyelemfelhívó kampányt biztosítottunk azzal a céllal, hogy motiváljuk őket a digitális készségek elsajátítására.

A program elsődleges célcsoportját a 45 év feletti, a digitális eszközöket, és az igénybe vehető digitális szolgáltatásokat nem, vagy kevésbé ismerő emberek alkották akik, álláskeresők és elhelyezkedési esélyeiket növelhetik, ha felhívjuk figyelmüket a digitális világ előnyeire!

Másodlagos célcsoportunk azok a személyek voltak, akiket érdekel az aktív idősödés programja, illetve azok, akik idős demens betegeket gondoznak otthonukban! De programunkon helye volt a szociális alapszolgáltatásokban és szakosított ellátásokban dolgozó kollégáknak is!

A program keretében vártuk azokat az érdeklődőket:

  • akik még nem ismerték, de szerették volna megismerni a digitális eszközöket és szolgáltatásokat;
  • akiket érdekelt egészségük védelme és megőrzése;
  • akik időseket, betegeket gondoznak otthon (pl: demencia, Alzheimer-kór).

22 alkalommal szervezett helyszíni kitelepüléseink és nem formális oktatási programjaink során információt nyújtottunk:

  • az alapvető digitális eszközökről;
  • az internet használatáról és népszerű digitális szolgáltatásokról;
  • e-közigazgatási (magyarország.hu) és e-egészségügyi alapokról;
  • az aktív idősödés programjáról, valamint az Alzheimer-kórról és demenciákról.

Mivel napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent a gondozásra szoruló idősek növekvő száma, helyi digitális figyelemfelhívó kampányunkat összekötöttünk demencia érzékenyítéssel és információt nyújtottunk az aktív idősödésről és az Alzheimer-kórról. Tájékoztattuk a résztvevőket azokról a digitális megoldásokról, amelyek a családok és az egyének mindennapi életét könnyítik meg pl. a demenciában, Alzheimer-kórban küzdők ápolása kapcsán. Az előadások mellett az egészség védelmét, a betegek ápolását és nyomonkövetését támogató digitális eszközöket is bemutattunk, amelyeket ki is próbálhatták a résztvevők. Programunkat ötvöztük az egészség védelmét szolgáló szolgáltatásokkal is, így vérnyomásmérésre, vércukorszint mérésre, EKG készítésére és okosmérleg segítségével a test zsír-, csont- és izomtartalmának, a BMI-indexének, anyagcseréjének, víztartalmának meghatározására is sor kerülhetett.

Előadók, konzulensek voltak:

  • Cserbán Józsefné szociálpolitikus
  • Gerzonné Varga Marica, Oláh Marianna diplomás ápolók
  • Fehér Katalin, Szabó Zoltán mérnök, digitális fejlesztő szakemberek

A program keretében plakátkampányt folytattunk és szóróanyagokat fejlesztettünk a résztvevők számára. A kidolgozott szakmai tartalmak megtalálhatóak honlapunkon.

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel