Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Alzheimer Café

 

Alzheimer Cafék = demenciában, Alzheimer–kórban szenvedőket ápoló hozzátartozók rendszeres találkozója.

A Modus Alapítvány hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szervez Alzheimer –Cafékat a hozzátartozók számára 2018-19-ben. Kiscsoportos keretek között a demencia ápolás és gondozás keretében felmerülő kérdések megválaszolására kerül sor szakemberek tolmácsolásában. Településenként 12 alkalommal szervezzük meg a közös találkozókat szisztematikusan felépített tartalommal és konzultációs lehetőséggel a résztvevők számára.

Hazánkban több mint 200 000 ember szenved Alzheimer kórban vagy más típusú demencákban. A betegek jelentős része otthonában él és a családtagok gondozására szorul. A beteg viselkedése, magatartása mind a beteg, mind a gondozó számára megterhelő módon változik és kritikus ápolási helyzeteket hozhat létre. Minél több ismerete van a hozzátartozóknak a betegségről, annál könnyebben és szakszerűbben tudják ellátni a beteg gondozását, elkerülve az ápoló kimerülését és kiégését!

Az Alzheimer Café lehetőséget biztosít arra, hogy a gondozást végző családtag hiteles információhoz jusson magáról a betegségről, segítséget kapjon nehéz gondozási helyzetek megoldásában, feloldódjon a problémával való önálló küzdelme és elszigeteltsége! A program során a demencia okairól, tüneteiről, az ápolás és gondozás alapelveiről, gondozási kihívásokról van szó, de nagy hangsúlyt helyezünk az ápolást végzők szélesebbkörű tájékoztatására és mentális tehermentesítésére is!

 

Kattintson a címekre a további tartalmak megjelenítéséhez!

Kattintson a képre a tartalom megtekintéséhez!


+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel