Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Rövidfilmek a demenciáról, az Alzheimer-kórról

Minél jobban vagyunk informálva a betegségről, annál jobban tudunk segíteni a betegnek! Minél többet tudunk a folyamatokról, annál felkészültebbek lehetünk a ránk váró gondozási, ápolási kihívásokra, ezáltal védve testi és lelki egészségünket a gondozói munka során!


Mi az Alzheimer-kór?

Az alig több mint három perces angol nyelvű, magyar felirattal ellátott rövidfilm a demenciák leggyakoribb fajtájáról, az Alzheimer-kórról közöl alapvető információkat. Bemutatja a folyamatosan romló állapot hátterében meghúzódó agyi elváltozásokat. Ha megnézi a filmet, jobban meg tudja érteni és el tudja fogadni a beteg viselkedésében és magatartásban bekövetkező változásokat!

A videó megnyitásához kattintson a címre: Videó az Alzheimer-kórról »


Lisa Genova: megelőzhetjük az Alzheimer-kórt?

Lisa Genova nem csak orvos és sikeres író, de saját élménnyel is rendelkezik a demenciáról, hiszen nagymamája ebben a betegségben szenvedett. Az írónő 2007-ben írt könyvét, amely egy Alzheimer-kórral diagnosztizált amerikai professzornőről szól 37 nyelvre fordították le. Később megfilmesítették és az alkotást 2014-ben Oszkár díjjal jutalmazták!
Lisa Genova ebben a rövid előadásban lebilincselő közvetlenséggel ad tudtunkra alapvető információkat a demenciáról, de választ ad a megelőzés kérdésére is! Ne hagyja ki!

A videó megnyitásához kattintson a címre: Lisa Genova az Alzheimer-kórról »


Vasárnap – Rövidfilm az Alzheimer világnap alkalmából

Telecom HU: „A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket, családjukat érinti nap, mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a demenciában érintett betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmes alkotással hívja fel a figyelmet.” -2017.

A videó megnyitásához kattintson a címre: Telecom.hu az Alzheimer-kórról »


 

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel