Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Digitális jólét

Digitális jóléti technológiák és az aktív idősödés!

Körbe vesznek bennünket a különböző digitális eszközök és a hétköznapok nélkülözhetetlen részeivé válnak. Az ápolás, gondozás és gyógyítás területén rövid időn belül robbanásszerű változásokra számíthatunk. A közeljövőben ugyanis az un. digitális jóléti eszközök ismertebbek és elterjedtebbek lesznek majd, használatukkal cél szerint támogatható majd az az önálló életvitel, az aktív idősödés később pedig az ápolás, a gondozás! Az eszközöknek köszönhetően nőhet a gondozói munka hatékonysága mind a beteg biztonsága, mind a megfigyelés és állapotkövetés területén egyaránt! A különböző technológiák aktív segítséget jelenthetnek nem csak a demenciával élők, de bármilyen krónikus megbetegedésben szenvedő idős számára is. Számos digitális jóléti eszköz és megoldás minimális energia- és idő ráfordítással megtanulható, használatuk könnyen elsajátítható! Egyre szélesebb körben és egyre olcsóbban lesznek elérhetők! Érdemes tehát figyelemmel követnünk ezt a területet!

Folyamatosan bővülő eszközkészlet és tudásanyag a moduswebshop kínálatában.


Modus – digitális jóléti akcióprogram

Alapítványunk vállalása a területen az, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az eszközök okozta pozitív életminőség változásra, összegyűjtjük, megismerjük és kategorizáljuk a gondozást támogató digitális eszközöket. Segítjük az embereket abban, hogyan válasszák ki a szükségleteiknek megfelelő technológiákat. Előadásokkal és eszközbemutatóval veszünk rész a különböző partnerek felkérésére tájékoztató rendezvényeken. Így Senior Akadémiák, Alzheimer Cafék meghívott előadóiként számos helyen sikerült felhívni a figyelmet a digitális jóléti eszközök segítő szerepére (Nyíregyháza, Szolnok, Veszprém, Újfehértó, Tiszavasvári).

 


„Demencia prevenció digitális technológiával a Kemecsei Járásban” – GINOP 3.3.3.-17-2017-00063

Építve egy korábbi norvég együttműködési program eredményeire, 2018-19-ben a Kemecsei Járás 11 településén valósítottunk meg demencia prevenciós programot, amelyben a digitális jóléti eszközök használata, a digitális kompetenciák fejlesztése volt a fókuszban.

Az olvasó figyelmébe ajánljuk a program keretében fejlesztett, az időskori digitális tanulást népszerűsítő reklámfilmünket és a „digitális eszközök a demencia prevencióban” című rövid tanulási programunkat (mikro-learning program). Tekintse meg ezeket!

 

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel