Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

NYITOK módszertani háttértámogatás

Az alapkészégfejlesztés területén Alapítványunk szorosan együttműködik a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZÖVET) szervezetével. Az együttműködés keretében fontos innovatív szakmai kezdeményezéseink valósultak meg 2009-2011. időszakában.

 

A Modus Alapítvány külső szakmai támogatást nyújtva segítette a Szövetséget addigi legnagyobb hazai projektje, a Norvég Alap által támogatott Nyitott Tanulási Központok Magyarországi Hálózatának kialakításában (2009. október – 2011. június között). A program főként az alapkészségek fejlesztésére és a foglalkoztathatóság javítására fókuszált, célja 9 Nyitott Tanulási Központ létrehozása volt Magyarország különböző elmaradott pontjain a hátrányos helyzetű lakosság kompetenciafejlesztése érdekében, alacsony iskolai végezettséggel rendelkező emberek körében.

Az előkészületi tevékenységek támogatásának részeként az alapítvány egyrészt egy újszerű szemléletű képzésben készítette fel a Tanulási Központok tanulásszervezőit, másrészt aktív szerepet vállalt tanulási partnerség kialakításában is a Hatvani Nyitott Tanulási Központ létrehozásával. Helyi szervezetekkel együttműködve olyan képzési központot alakított ki, amely a helyi igényekre épülő, testreszabott képzési programokkal a hátrányos helyzetű inaktív emberek esélyegyenlőségét biztosította. Különböző napszakban indított digitális alapkompetenciákat fejlesztő klubokat és angol nyelvi csoportokat. Olyan új kezdeményezéseket indított, mint a fenntartható fejlődéshez és a környezettudatos életformához kapcsolódó filmklub vagy a helytörténeti klub, ill. pályázatíró workshopot is szervezett.

http://www.szett.hu/index.html#product-section

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel