Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

YSS PROGRAM – életrevalók ifjúsági központok 2021-24.

Dolgozzunk együtt a zöld, versenyképes és befogadó Európáért.

Program a Fiatalokban Rejlő Potenciálok Felszabadítására a Közösségek Szolgálatába

A Modus Alapítvány – nemzetközi konzorcium részeként – részt vesz „A Fiatalokban Rejlő Potenciálok Felszabadítása A Közösség Szolgálatába” című program megvalósításában (2021 okt. – 2024 jan.), amelynek fókuszában az un. NEET-es fiatalok támogatása áll.

A NEET-es fiatalok, olyan 25-29 év közötti életkorú személyek, akik adott időpontban nem vesznek részt képzésben, munkahelyünk nincs, jövedelemmel nem rendelkeznek. A Program távlati fő célja, hogy a fent említett fiatalok (2×10 fő) bevonásra kerüljenek a szociális gondozásba és/vagy a körkörös gazdaságba.

A Program keretében a fiatalok rugalmas formában, igazodva egyéni igényeikhez és a helyi lehetőségekhez átfogó támogatást kapnak. Ennek keretében digitális, szociális és életvezetési kompetencia-fejlesztésben, tanácsadásban és mentorálással támogatott munkatapasztalat-szerzési lehetőség biztosításában részesülnek.

 

Az EGT és a Norvég Alap 2014-2021

Összesen 2.8 milliárd € biztosított a támogatási időszakon belül, projekt alapú megközelítéssel. A finanszírozási időszak ötről hét évre hosszabbodott. A támogatott területek nagyrészt hasonlóak maradtak az előző finanszírozási időszakhoz képest.

Új elemként bevezetésre került a 34,5 millió eurós EGT és Norvég Alap a Regionális Együttműködésért és a 65,5 millió eurós EGT és Norvég Alap az Ifjúsági Foglalkoztatásért.

A Young Service Steward Program 1.240.618 € támogatásban részesül Izland, Liechtenstein és Norvégia hozzájárulásával az EGT és a Norvég Alap az ifjúsági foglalkoztatásért támogatáson keresztül.

 
 

A projektet 5 szervezet alkotja, mely a EGT és Norvég Alapok Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozásával valósul meg:

Látogasson el a projekt hivatalos honlapjára, és kövesse a közösségi média oldalunkat a Facebookon!

 

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel