Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Alzheimer Café

Hozzátartozók a demenciagondozásban

Hazánkban a különböző típusú demenciákban, Alzheimer kórban szenvedők jelentős része otthonában él és a családtagok gondozására szorul. A betegség általában hosszú lefolyású és számos kihívással terhelt mindkét fél számára. Minél több ismerete van a hozzátartozónak a betegségről, annál könnyebben és szakszerűbben tudja ellátni a beteg gondozását, elkerülve saját testi, lelki kimerülését!

Az Alzheimer Café

Az Alzheimer Café a hozzátartozók részére szervezett csoport, amelyet elméletben képzett és gyakorlatban tapasztalt szakemberünk vezet. Célja a családtagok tájékoztatása, informálása és szakmai tanácsokkal való támogatása a demencia témakörében. A csoport lehetőséget biztosít arra, hogy a gondozást végző családtagok hiteles információhoz jussanak magáról a betegségről, segítséget kapjanak nehéz gondozási helyzetek megoldásában. Feloldódjon a problémával való önálló küzdelmük és elszigeteltségük!

Alapítványunk a Modus Alapítvány hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szervez Alzheimer Café-kat a hozzátartozók számára 2018-2020-ban az Újfehértói Görögkatolikus Egyházközség megbízásából. Az Alzheimer Café-k az EFOP 1.3.7-17-2017-00112 számú “Közösségfejlesztés az Újfehértói Esperesi Kerületben” című program keretében kerülnek megszervezésre.

Az Alzheimer Café eseményeiről itt tájékozódhat

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel