Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

„Idősödő társadalom, idősödő településeink” – 2019

„Idősödő társadalom, idősödő településeink” –
Konferencia Kemecsén a Modus Alapítvány szervezésében

A Modus Alapítvány egy éven át tartó projektjének zárórendezvényére került sor 2019. 04. 03-án, Kemecsén, “Idősödő társadalom, idősödő településeink. Hogyan segíthetnek a jóléti technológiák a krónikus betegségek és időskori problémák megelőzésében és kezelésében?” – címmel!

A konferencia fókuszában a digitális alapkészségek és ismeretek, az alapvető digitális szolgáltatások bemutatásának fontossága állt, illetve annak vizsgálata, hogy hogyan, milyen eszközökkel támogatható az otthonukban élő idősek biztonsága és jóléte?

A konferencián közel hatvan fő meghívott vendég vett részt a járás településeiről, köszönőt mondott Lipők Sándor polgármester.

Az előadók között köszönthettük Jeneiné Dr. Rubovszky Csillát Budapest V. ker. alpolgármesterét, tudományos kutatót, aki “A digitalizáció az idősek életminőségének javításáért” címmel tartotta meg előadását valamint Princz Attilát, aki a DJP Hálózat vezetőjeként, a “Digitális Jóléti Pontok Hálózatának lakosság felé nyújtott szolgáltatásairól” beszélt.

Külföldi előadó is megosztotta velünk tapasztalatait, a dániai Lars Alroe Olesen szakértő arról tájékoztatott bennünket, hogy mit tehetünk egészségünk védelmében, a krónikus és időskori betegségek megelőzése valamint az állapot rosszabbodás megakadályozása érdekében, illetve milyen átalakító hatása lehet a digitalizációnak az egészséggondozásban és az idősek ellátásában? Az előadás során segítségünkre volt Várkonyi Zoltán a Progress Consult Kft. ügyvezetője, aki jártas a digitális egészségügyi stratégiák megalkotásában és kapcsolódó tanácsadói tevékenységben egyaránt.

Cserbán Józsefné szociálpolitikus és Szabó Zoltán informatikus szakemberek az Alzheimer-kórban, demenciában szenvedők gondozásának kihívásairól, a digitális megoldások alkalmazásának lehetőségeiről osztották meg ismereteiket a betegségek megelőzése, valamint a krónikus- és idős betegek otthoni (és intézményi) gondozására vonatkozóan.

Köszönetet mondunk az előadóknak és a vendéglátóknak színvonalas munkájukért, valamint a résztvevőknek megjelenésükért!

Modus Alapítvány_ KONFERENCA_Meghívó és program

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel