Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Demencia Filmajánló

A Demencia Filmajánló célja

Az ajánlott filmek között rövid ismeretterjesztő filmeket, de hosszabb játékfilmeket is találhat, amelyek történetek útján segítik az Alzheimer-kórban szenvedők megértését.

 

 

 


Mi az Alzheimer-kór?

Az alig több mint három perces angol nyelvű, magyar felirattal ellátott rövidfilm a demenciák leggyakoribb fajtájáról, az Alzheimer-kórról közöl alapvető információkat. Bemutatja a folyamatosan romló állapot hátterében meghúzódó agyi elváltozásokat. Ha megnézi a filmet, jobban meg tudja érteni és el tudja fogadni a beteg viselkedésében és magatartásban bekövetkező változásokat!

A videó megnyitásához kattintson a címre: Videó az Alzheimer-kórról »


Lisa Genova: megelőzhetjük az Alzheimer-kórt?

Lisa Genova nem csak orvos és sikeres író, de saját élménnyel is rendelkezik a demenciáról, hiszen nagymamája ebben a betegségben szenvedett. Az írónő 2007-ben írt könyvét, amely egy Alzheimer-kórral diagnosztizált amerikai professzornőről szól 37 nyelvre fordították le. Később megfilmesítették és az alkotást 2014-ben Oszkár díjjal jutalmazták!
Lisa Genova ebben a rövid előadásban lebilincselő közvetlenséggel ad tudtunkra alapvető információkat a demenciáról, de választ ad a megelőzés kérdésére is! Ne hagyja ki!

A videó megnyitásához kattintson a címre: Lisa Genova az Alzheimer-kórról »


Vasárnap – Rövidfilm az Alzheimer világnap alkalmából

Telecom HU: „A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket, családjukat érinti nap, mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a demenciában érintett betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmes alkotással hívja fel a figyelmet.” -2017.

A videó megnyitásához kattintson a címre: Telecom.hu az Alzheimer-kórról »


Örömjárgány (2017)

Örömjárgány film borítója

"Ella és John, az idősödő pár egy különleges utazásra indulnak, amely alighanem életük legnagyobb kalandja lesz. Egyikük sem szeretné ágyhoz kötve tölteni életük utolsó napjait, így hát útra kelnek Floridába."

Az Örömjárgány filmről bővebben a Port.hu-n >>


Szerelmünk lapjai (2004)

Szerelmünk lapjai filmEgy szép szerelmi történet és egy hosszú házasság történetének bemutatása. A feleség idős korára demenciában szenved, emlékei elvesznek. Szerető férje újra és újra, napról-napra elmeséli közös történetüket, erősítve az asszony emlékezetét.

A Szerelmünk lapjai filmről bővebben a Port.hu-n >>


Megmaradt Alice-nek (2014)

Megmaradt AlicenekEgy elismert középkorú nyelvészprofesszor nő esetén keresztül mutatja be a film, milyen megpróbáltatás az Alzheimer-kór magának a betegnek és a családnak egyaránt. Julianne Moore a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplő Oscar-díját.

A Megmaradt Alice-nek filmről bővebben a Port.hu-n >>


Iris - Egy csodálatos női elme (2001)

Iris egy csodálatos női elmeA film igaz történetet dolgoz fel. „Anglia legragyogóbb elméjű asszonya”-ként emlegetett írónő, csodálatos személyiség volt, akit nemzedéke valóságos ikonként tisztelt Nagy-Britanniában. Hosszú ideig demenciában szenvedett, férjének az együtt töltött idők adtak erőt, hogy végsőik kitartson felesége mellett.

Az Iris - Egy csodálatos női elme filmről bővebben a Port.hu-n >>


Alzheimer (2020)

Iris egy csodálatos női elmeAz Alzheimer egy mindenki számára lebilincselő, érdekes, megdöbbentő, elgondolkodtató dokumentumfilm egy olyan betegségről, ami egyre több embert érint. Megszólal több hozzátartozó, orvosok, főorvosok, akik úttörő szerepet játszanak hazánk Alzheimer-kutatásában és orvoslásában. Bemutatjuk azt az orvost is, aki elindította az Alzheimer Klubokat Magyarországon, és aki Franciaországban magas szinten foglalkozik Alzheimeres betegekkel, itthon pedig orvosokat képez. Megismerhetjük az egész világ számára példaértékű francia szociális rendszert, valamint a magyar civil kezdeményezéseket. Megszólalnak a pszichiátria, neurológia jeles képviselői, szó lesz az otthoni és intézményi ápolás különbségeiről, a magyar és nyugati diagnosztika különbségeiről.

Alzheimer filmről bővebben a Port.hu-n >>

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel