Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Demencia Könyvajánló

Demencia könyvajánló tartalma

Az általunk ajánlott könyveket hazai és külföldi szakemberek illetve hozzátartozók írták. Jó szívvel ajánljuk valamennyit az érdeklődő hozzátartozóknak, ha más megközelítésből is szeretnének informálódni a demencia szindrómáról vagy több információra van szükségük!


Alzheimer nyavalya (Horváth Szilveszter, Petrikovics Zsuzsanna)

Alzheimer nyavalya könyvborítóEgy hozzátartozó tollából....

„Nos. Összefoglalom, ami rád vár: nevetés, sírás, sajnálkozás, csodálkozás, meghökkenés… és reményeim szerint: szeretet, megértés.
Az Alzheimer okozta viselkedést, nem lehet a logika felől megközelíteni. Amíg a logikus félelemmel fordultam anyám felé, mindig az Alzheimer győzött, én pedig kiborultam. Rájöttem, hogy csak a logika kikapcsolásával, a szív és a ráérzések felől érdemes közelíteni. Még így sem mindig egyszerű, de így van esély némi lelki békét megőrizni. Ha egyszer valaki olvassa, és segít neki, jó. Minden jó, ami segít nem őrjöngeni és nem szorongani, nekem, neked, bárkinek.”


A 36 órás nap (Nancy L. Mace - Peter V. Rabins.)

36 órás nap könyvborító

Családi útmutató Alzheimer-betegséggel és más demencia típusú megbetegedéssel, valamint memóriavesztéssel küzdők gondozásához.

Az Alzheimer kórral vagy más demenciával élő beteg ápolójának, aki sokszor a közeli hozzátartozó, a nap 36 órából áll. Sokan kétségbe esve kérdezik: Meddig lehet egyedül hagyni? Mikor vegyük magunkhoz? Honnan lehet tudni azt, hogy mennyire súlyos a helyzet? A könyv legnagyobb erőssége, hogy gyakorlati példákon keresztül világítja meg az egyes témákat.


Kapaszkodók

Kapaszkodók kiadvány

A Katolikus Szeretetszolgálat INDA (Interprofesszionális Demencia Alapprogram) programja keretében készült Kapaszkodók című kiadvány „gyakorlati tanácsokat tartalmaz a demencia útvesztőjében”.

A kiadvány ingyenesen letölthető itt>> 

További információkat találhat az INDA programról a https://inda.info.hu/ weboldalon.


Demencia szakápolás - Érezni. Érteni. Tudni! (Juhász Ágnes)

Demencia szakápolás

A könyv szerzője diplomás ápoló, demencia specialista, demencia-szakápoló. Ilyen betegekkel 2007 óta foglalkozik. Tanulmányait Ausztráliában és az Egyesült Királyságban végezte. A a szakápolásra vonatkozó tapasztalatait is ott gyűjtötte. 2014 óta rendszeresen tart előadásokat Magyarországon. Főként Alzheimer Cafék és szakmai szervezetek, valamint demens ellátással foglalkozó intézmények meghívására készül prezentációkkal a demencia-szakápolás specifikus területeinek témakörében.


Alzheimer a családban

Segítség a mindennapi nehézségek megoldásához családtagoknak, barátoknak, gondozóknak.

Amikor elvállaljuk az Alzheimer-kórban szenvedő szerettünk gondozását, először nem is szembesülünk azzal, milyen jelentős feladat hárul ránk.


300 jó tanács Alzheimer kórral élőknek (Patricia Callone, Connie Kudlacek, Barabara Vasiloff, Janaan Manternach, Roger Brumback)

300 tanács alzheimer kórral élőknek és gondozóiknak

Az Alzheimer-kór jelentős kihívások elé állítja a beteget és mindazokat, akik szerető gondoskodással igyekeznek körülvenni őt. A betegség előrehaladtával sok körülmény megváltozik: a szellemi hanyatlás felborítja a megszokott mindennapokat, nem ritkán érthetetlen és váratlan pillanatokat szerezve a betegnek, a családnak és a barátoknak. Ugyanakkor számos készség és képesség a legvégsőkig megmarad.


Alzheimer kór és a demencia egyéb fajtái (Cayton-Graham-Warner)

Alzheimer kór és más demenciák

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel