Lépjen kapcsolatba velünk:

 +36 20 213 0018

Figyelem! Aki lemarad, kimarad!

„Demencia megelőzés digitális technológiával a Kemecsei Járásban”

GINOP 3.3.3.-17-2017-00063

Ismeretlen Önnek a digitális világ? Úgy gondolja ez nem Önnek való?
Ha lemarad, kimarad!

Programunk keretében segítünk eligazodni a digitális világban és támogatjuk abban, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő tanulási lehetőséget!

Vegyen részt digitális nyílt napunk következő rendezvényein 2019. januárjában a Kemecsei Járás településein.
(Pontos időpont jelen honlapunkon, facebook oldalunkon, a helyszíni plakátokon és az önkormányzatok honlapján lesz elérhető!)

Nincs olyan területe az életünknek, amelyben ne jelet volna meg az elmúlt években a digitális technológia, a különböző digitális megoldások alkalmazása! Forradalmasította mindennapjaikat az okostelefon, a számítógép és az internet! Egyre több digitális eszköz használata válik mindennapossá, gondoljunk például a tabletekre vagy a napjainkban egyre divatosabbá váló okos készülékekre.
Az élet számos területén alapvető elvárás velünk szemben a digitális megoldások alkalmazása, melynek alapja a kapcsolódó ismeretek megszerzése. Gyermekeink már a digitális világba születnek és a képi nyelvet hamar elsajátítva igen gyorsan avatott felhasználókká válnak. Kisgyermekek akár két-három éves korukban önállóan indítanak el alkalmazásokat és más nyelven hallgatva például a meséket, egyben tanulnak is!

Nekünk, akik középkorúak vagy idősebbek vagyunk tanulnunk kell bizonyos ismereteket, hogy biztonságosan és megfelelően tudjuk használatunkba állítani a digitális megoldásokat!

Az eszközök nyújtotta lehetőségek száma végtelen! Aki nem rendelkezik a legújabb technológiákkal vagy rossz élmények fűzik a tanuláshoz, gyakran elhatárolódik ettől a világtól és elzárkózik a megismerés lehetőségétől! Nagyon rosszul teszi! A digitális alkalmazások megismerése akár azonnali sikerélményeket jelenthet a tanulás területén és folyamatosan fejleszthető. Saját érdeklődésünk szerint alakíthatjuk az elsajátítandó ismeretek körét is!

A Modus Alapítvány munkatársaiként Önt is szívesen támogatjuk, ha felkeltettük figyelmét a digitális technológiák iránt, vagy ha úgy látja bármely okból kiszorult az ilyen irányú információkhoz való hozzájutásból, vagy nem érezi úgy, hogy egymaga is képes és alkalmas lehet digitális tudás elsajátítására! Célunk, hogy a lakosok érdeklődését felkeltve, segítsük Önöket a minőségi internethasználatban, a digitális eszközök megismerésében és cél szerinti használatában, valamint a már létező digitális szolgáltatások megismerésében, különös tekintettel a már létező e-közszolgáltatásokra vagy e-egészségügyi szolgáltatásokra.

Programunk egyben információkat nyújt az aktív idősödés programjáról, amely révén egyes demenciák megjelenése elodázható vagy megelőzhető!


Tanulmányozza honlapunkat és látogasson el facebook oldalunkra (https://www.facebook.com/modus.alapitvany), ahol információt talál az alapvető digitális eszközökről és a technológiák életünkre gyakorolt hatásairól, az aktív idősödésről és alkalmazott idősügyi digitális megoldásokról, valamint a Kemecsei Járásban szervezett programjainkról!

+36 20 213 0018 6000, Kecskemét, Margaréta utca 1. 
modus@modus.hu 4244 Újfehértó Eötvös J. út 13.
Fel